Sätt en motor på allt!

Varför ska du nöja dig med att ha en motor bara i bilen? Det finns så många fler saker du kan sätta en motor på och underlätta ditt liv! 

Cykeln

Det är hälsosamt att cykla, det vet alla. Men beroende på terräng och distans känns det motigt att cykla till jobbet eller affären. Det blir mycket enklare om du sätter en motor på den! Med en elcykel blir turen lättare och du kan cykla flera mil på en laddning. Elcykeln kan få dig att använda bilen på bara helgerna och när du ska storhanda. Det leder till många hälsofördelar för dig och din familj. En elcykel hjälper dig upp för tuffa backar och gör det lättare att trampa oavsett underlag. Sedan den nya budgeten tagit kraft i riksdagen har du dock inte rätt att söka bidrag för elcykeln som man kunde tidigare. Vi vet inte om detta kommer att förändras framöver men i dagsläget står du får alla kostnader själv så gör ditt val noga och var säker på att du faktiskt kommer att bruka cykeln.

Gräsklipparen och dammsugare

Dessa har så klart redan motorer men du behöver kontrollera dem för att någon ska hända. Ta det lugnt i soffan och låt robotdammsugaren göra jobbet istället. Den ersätter inte dammsugning helt och hållet men håller ned mängden damm och smuts i hemmet, samt att den kommer under sängen och soffan utan problem. En robotgräsklippare lär sig hur din tomt ser ut och du kan tidsinställa när den ska köra. Efter avslutat program eller när batteriet börjar ta slut, hittar den hem till laddningsstationen själv.Har du partier med högre gräs borde du dock gå igenom gräsmattan själv och håll utkik efter harungar och igelkottar som gärna gömmer sig i det högra gräset och under buskar. Och tänk på att djurungar sällan är övergivna, hittar du en liten kull i trädgården är det bästa att lämna dem ifred.