Frakta saker på taket med praktiskt takräcke

Det är inte alla människor som har dragkrok på bilen. Behöver du då frakta saker som inte får plats i bagageutrymmet är taket på bilen en utmärkt plats för det. Men för att du ska kunna frakta saker på taket på bilen behöver du ett takräcke.

Det finns många olika modeller att välja mellan och en del är enklare att använda än andra. En del räcken går att montera direkt på taket utan några som helst verktyg och passar dessutom de allra flesta bilar. Om du tycker att det låter intressant, läs mer här.

Takbox vid resa

Om du införskaffar ett takräcke kan du också använda en takbox när du ska ut och resa. Det är inte alltid alla saker får plats i bilens andra utrymmen. Du kan också transportera skidor och snowboard på taket vid en fjällresa.

Takbox kan du köpa på nätet men det går även att hyra vid resa. Om du inte ska använda den speciellt ofta kanske det är billigare att hyra.

Kör försiktigt

När du har saker på taket på bilen är det lätt att få vindfång om det blåser. Det kommer kännas annorlunda, så kör försiktigt och var noga med att följa trafikreglerna.