För dig som planerar att köpa elbil

Elbilar blir alltmer populära, speciellt då priset på bensin och diesel stiger stadigt. En elbil kan du lätt ladda upp hemma om du har rätt utrustning. Online så finns det några alternativ som kan passa ditt hem. Att ha en laddbox hemma betyder att du inte behöver ta dig någonstans för att få bilen laddad, det är bara att plugga in och sen tuta och köra.

Elbil – det populära alternativet

Allt eftersom det lanseras fler och fler elbilar och i olika prisklasser köper människor dem mer frekvent. EU har satt upp ett mål om att det endast ska finnas utsläppsfria bilar år 2035. Trots att det fortfarande är en lång väg kvar att gå tills alla har en elbil så ökar siffran för varje år. Under 2021 var det en rejäl ökning på 76 procent i EU. I Sverige fanns det under det året runt 100 000 elbilar, en siffra som garanterat har gått upp sedan dess.

Många har inte en tillräckligt god ekonomi för att skaffa sig en ny bil och prislappen på nya elbilar kan vara hög. Däremot finns det numera begagnade elbilar ute till försäljning där priset inte är lika högt som för en ny.