Spola av din bil under sommarhalvåret hemma

Vi som har ett stort bilintresse tycker om att ta väl hand om våra bilar, under vinterhalvåret såväl som under den varma sommaren. Under sommarhalvåret då vädret är som bäst använder många sina bilar oftare.

Då är det desto viktigare att hålla sin bil ren och snygg under de dagar då du vill visa upp dig. Spola av din bil regelbundet under sommarhalvåret hemma och håll den i toppskick för de stora dagarna.

Viktigt med rätt redskap

När det gäller biltvätt och spolning av bilar är det många som tror att de bara kan använda vilken stråle som helst och dessutom addera någon typ av rengöringsmedel. Bilar må vara stora, tåliga fordon men lacken är däremot en annan historia. Där förekommer lätt repor och skador vilket innebär att du måste vara försiktig när du spolar av din bil. Använd inte rengöringsartiklar som du hittar hemma.

Hitta rätt tillbehör

Om du är osäker på vilka redskap du ska använda för att spola av din bil så finns det mycket information om ämnet på internet. Att spola av bilen innebär att använda en vattenslang men kan också innefatta att torka av lacken med en svamp för att se till att den blir helt ren.