Rallycross

Rallycross har funnits länge, den första tävlingen hölls i England 1967 med speciellt inbjudna förare. Vann gjorde Vic Elford som blev stor Forme 1 förare.I Sverige så började det köras rallycross 1971 i Hedemora och Per Eklund vann den tävlingen med sin klassiska Saab V4.Banan är sluten, det vill säga en slinag på ungefär tusen meter och underlaget varierar mellan asfalt och grus. Bilarna är special tillverkade och går riktigt fort. Det är en fartfylld tävling där allt kan hända. I Sverige så finns det en handfull framgångsrika där Kenneth Hansen är den mest framgångsrika, hela 14 gånger vann Hansen FIA:s Europiska Mästerskap. Numera är det sonen Timmy Hansen som rattar rallybilarna framgångsrikt, senast i Portugal där han tyvärr inte vann men hade riktigt bra placeringar och visade att han kan vara något att räkna med i framtiden denna 21-åring.Per Eklund kör Rallycross