Motorsportnyheter

Motorsportsäsongen är fortfarande i full gång. I Formel 1 så återstår förvisso blott sex lopp, men det är en tätare kamp än på mycket länge. I Rallycross så håller samtidigt den legendariske Petter Solberg på att bli ännu mer legendarisk.

Ericsson kommenterar säsongen

Det var knappast så att förväntningarna var överdrivet högt ställda på Marcus Ericsson när han som förste svensk på 20 år fick chansen att köra Formel 1. För i Caterhamstallet så hade man tidigare aldrig någonsin tagit en poäng i världsmästerskapen och förutsättningarna var långt ifrån lika bra som de andra stallens. I en intervju på sajten Crash.net så berättar han att det varit en motig säsong där han varit tvungen att ratta en svårstyrd bil och blivit tvungen att ändra om sin körstil – vilket inte är något bra i dessa sammanhang. Istället för att ta plats i mittenskiktet så har man precis som tidigare placerat sig sist av alla.- Så är det när man kör den uppenbart långsammaste bilen av alla, säger Ericsson.Kanske var det istället detta som var hans roligaste stund för säsongen, nämligen när han fick visa upp sig hemma i Örebro, körandes med Formel 1-bil inne i staden.

Mercedes eller Mercedes

På andra sidan av Formel 1-tabellen så hittar vi däremot de två förarna från Mercedes-stallet som slåss om att vinna världsmästerskapen. Det blev inte en femte världsmästartitel i följd för Sebastian Vettel, som inte fått någon ordning på körningen detta år. I år är till och med sannolikheten större att hans stallkamrat vinner. Men det ska ändå mycket till om det inte blir Nico Rosberg eller Lewis Hamilton som tar hem det till slut. Med något enstaka undantag så är det någon av dessa som stått överst på prispallen denna säsong. Just nu är det lite fördel för Hamilton som för första gången den här säsongen tog över den totala ledningen efter att han vunnit och Rosberg fått lov att bryta det förra loppet. Räkna med att duellen fortsätter ända tills den sista deltävlingen är färdigkörd.

Solberg siktar på att bli historisk

Som sista rubrik vill vi också nämna att norrmannen Petter Solberg inom några dagar kan komma att bli historisk. Nästkommande söndag så har han chansen att bli den förste någonsin att vinna två olika klasser i FIAs bilklasser. Sedan tidigare hade han en VM-titel i rally, nu på söndag kan han även vinna en titel i Rallycross!